DSC 4824

Opvallende paraboolduinen en helderblauw water

DSC 4830
 

Het Limburgse landschap is een schoonheid op zich. De Maas kronkelt door het gebied en de bossen, oevers en beekdalen laten de omgeving er iedere kilometer anders uitzien. Een paradijs voor fietsers en wandelaars. Naast Arcen ligt Nationaal Park de Maasduinen.

DSC 4995
 

Langste rivierduinengordel

Nationaal Park de Maasduinen dankt zijn naam aan de markante paraboolduinen die zijn ontstaan in de tijd dat de Rijn nog door het gebied stroomde. In deze langste rivierduinengordel van Nederland geniet je van een oogverblindend glooiend landschap met een even interessant flora- als faunaleven. Onder ander de zeldzame kraanvogel en gladde slang voelen zich hier helemaal thuis.

De heide op het terrein wordt mede beheerd door natuurlijke begrazing met schapen, geiten en runderen. De mooiste wandelingen, afwisselende fietstochten, spectaculaire mountainbikeroutes en uitgebreide ruiter- en menroutes: het kan hier allemaal. 

DSC 4789
 

Midden in de natuur

Overnachten in de natuur en overdag in de natuur. Met deze natuur in de buurt wordt het gegarandeerd een special weekendje weg of (mid)week weg in Limburg. Campland Arcen ligt midden in het natuurschoon en vanuit het terrein zelf leiden zelfs paadjes je de wildernis in. Wil je de mooiste routes weten? Op het recreatiebord op het terrein staan een paar prachtige wandel- en fietsroutes. Hier bekijk je online vast een paar prachtige fiets- en wandelroutes:

- Maasduinen fietsroute (30 km)

- Fietsroute Reindersmeer (40 km)

- Fiets de Maasroute (30 km)

Kom je naar Campland Arcen? Als echte locals laten we je graag een paar van onze persoonlijke, favoriete routes zien. 

Ben jij het allerliefste midden in de natuur? Dan is de Natuurpod of de Panormapod XL iets voor jou!