DSC 4734

Verras jezelf in Limburg!

DSC 5009
 

Arcen en omgeving zijn rijk aan uitjes en evenementen om met zijn tweeën of met het hele gezin te ondernemen. Alleen al binnen tien autominuten is er enorm veel te beleven. Zo ligt bijvoorbeeld boerderij-belevenisoase Irrland vlakbij.

DSC 4852
 

Overnachten Irrland

Lekker spelen zonder van alles te moeten, dat is Irrland. Kinderen kunnen actief spelen, leren en zichzelf uitleven in een unieke natuurlijke omgeving zoals in hooi, stro, zand of modder. Of het nu weer of geen weer is. En eigenlijk is het te leuk om vroeg weer weg te gaan. Overnachten bij Irrland in de buurt is dan ideaal. Buiten Arcen ontdekken kinderen de magie van attractiepark Toverland in Sevenum of laten ze zich meenemen in Taurus World of Adventure. En wil je met het hele gezin overnachten in Limburg? Dan is de Familypod echt iets voor jou. 

DSC 8124
 

Uitje in Arcen

Kasteeltuinen Arcen is een groots bloemen- en plantenpark met een scala aan thema’s met evenveel planten- en bloemensoorten. In het midden van het park staat het historische kasteel. Vlakbij de Kasteentuinen vind je Graanbranderij de IJsvogel waar met een watermolen op ambachtelijke wijze alcohol wordt gedestilleerd. Met een rondleiding in de IJsvogel verken je het ambacht van molenaar en stoker. Arcen staat ook bekend om de Hertog Jan Brouwerij. Laat je tijdens de rondleiding verrassen door het brouwproces, de geschiedenis van de brouwerij en het aanzicht van de koperen brouwketels en kelders vol stoffige flessen bier die liggen te rijpen. 

Steek met het pontje de Maas over en je komt in rozendorp Lottum waar je je in Rozentuin De Rozenhof waant in een wereld van rozen. 

DSC 4968
 

Ontspannen Limburg

Wie heerlijk wil ontspannen kan een duik nemen in Thermaalbad Arcen. De baden met thermaal-mineraalwater hebben een temperatuur van 35-36°C dat opwelt vanuit een bijna 900 meter diepe bron. Door de unieke samenstelling heeft het water een heilzame werking. Een bezoek aan Thermaalbad Arcen mag niet ontbreken in een speciaal weekendje weg. 

DSC 8077
 

Venlo centrum

Op twintig autominuten van Arcen ligt het bruisende Venlo. Venlo heeft een historische binnenstad waar je heerlijk kunt winkelen. Daarnaast ligt in Venlo het Limburgs Museum waar naast de vaste tentoonstellingen over Limburg en haar ontstaansgeschiedenis ook altijd bijzondere, wisselende tentoonstellingen zijn. Voor volwassenen én kinderen. Zo zijn er in het verleden al tentoonstellingen geweest over Playmobil en de wereld van Paul van Loon. 

Ook interessant: het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Het bijzondere aan dit museum zijn de verschillende perspectieven die het op de Tweede Wereldoorlog laat zien. Een absolute aanrader.