Foliage

Ontdek wat Limburg te bieden heeft

Omgeving

Bij Cam­p­land Arcen geni­et je van de rust en de ruimte van Nation­aal Park de Maas­duinen, bek­ijk je de bezienswaardighe­den die de regio biedt of bewon­der je de karak­ter­istieke dor­pen zoals Arcen zelf. Er is genoeg te ontdekken! 

Omgeving3
 

Opvallende paraboolduinen en helderblauw water

Het Limburgse landschap is een schoonheid op zich. De Maas kronkelt door het gebied en de bossen, oevers en beekdalen laten de omgeving er iedere kilometer anders uitzien. Een paradijs voor fietsers en wandelaars. Naast Arcen ligt Nationaal Park de Maasduinen. 

Het gebied dankt zijn naam aan de markante paraboolduinen die zijn ontstaan in de tijd dat de Rijn nog door het gebied stroomde. In deze langste rivierduinengordel van Nederland geniet je van een oogverblindend glooiend landschap met een even interessant flora- als faunaleven. Onder ander de zeldzame kraanvogel en gladde slang voelen zich hier helemaal thuis. 

De heide op het terrein wordt onder andere beheerd door natuurlijke begrazing met schapen, geiten en runderen. De mooiste wandelingen, afwisselende fietstochten, spectaculaire mountainbikeroutes en uitgebreide ruiter- en menroutes: het kan hier allemaal. 

Omgeving2
 

Toeristische parel van de Maasduinen

Het dorpje Arcen is dé toeristische parel van de omgeving. Het is een voormalig vestingstadje dat prachtig is gelegen aan de rivier de Maas. In het sfeervolle centrum en aan het water word je met gulle gastvrijheid welkom geheten op de vele terrassen en in de gezellig restaurants. 

Limburgers houden nu eenmaal van lekker eten en drinken. Het is heerlijk kuieren door de knusse straatjes en langs de Maas. Onderweg kom je bijzondere bezienswaardigheden tegen zoals de restanten van de Schanstoren, het nooit voltooide kanaal de Fossa Eugeniana en Kasteel Arcen met haar prachtige kasteeltuinen. Over het eeuwenoude 32 hectare grote landgoed kun je urenlang wandelen door de bloemen- en plantentuinen en je laten verrassen door alle kleuren en geuren in de verschillende seizoenen. 

In Arcen zelf zijn geregeld authentieke evenementen zoals in het voorjaar de Aspergemarkt, zomers de sfeermarkten en in december het beroemde Scroogefestival. Op een steenworp afstand ligt winkelstad Venlo (15 km) met historische binnenstad. 


Omgeving1
 

Uitjes in de omgeving

De omgeving van Arcen is rijk aan uitjes om met zijn tweeën of met het hele gezin te ondernemen. Binnen tien autominuten is er enorm veel te beleven. Zo ligt bijvoorbeeld boerderij-belevenisoase Irrland vlakbij. 

Lekker spelen zonder van alles te moeten, dat is Irrland. Kinderen kunnen actief spelen, leren en zichzelf uitleven in een unieke natuurlijke omgeving zoals in hooi, stro, zand of modder. Of het nu weer of geen weer is. 

Ook een bezoekje aan graanbranderij de IJsvogel of de Hertog Jan Brouwerij zijn leuke activiteiten. Wie heerlijk wil ontspannen kan een duik nemen in Thermaalbad Arcen. De baden met thermaal-mineraalwater hebben een temperatuur van 35-36°C dat opwelt vanuit een bijna 900 meter diepe bron. Door de unieke samenstelling heeft het water een heilzame werking. Dat is heerlijk ontspannen na een dagje fietsen of wandelen. 

Wil je meer weten over de omgeving? Neem een kijkje op Liefde voor Limburg